Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PRIVAT HAGE

Din partner for vanning av grønne områder

Privat hage benyttes flittig om sommeren. Uansett om det gjelder vanning av naturgress, træer eller blomster og planter, er vanning en viktig del for å skape en god opplevelse i din private hage. Å skape en virkelig god opplevelse for deg selv, familien din og dine venner kan være utfordrende hvis du vanner for hand eller bruker bærbare sprinkleranlegg. Du er ofte avhengig av at noen kan flytte eller overvåke dette. Med automatisk vanning ordner dette seg selv og du kan bruke ressursene dine på andre ting.

Golf - Miljø
Miljø og ressursforvaltning

I løpet av dagen er ET-faktoren (EvapoTraspiration) høy og mye vann fordamper eller blåser bort. Vanning om natten gir en mye mer effektiv bruk av vannressursene våre ettersom en større andel av vannet når plantens røtter. En sterkere og mer spenstig plante vil naturligvis kreve mindre vann.

Alle våre anlegg kan programmeres og styres via app eller datamaskin. Det er også mulig å installere sensorer for å forbedre effektiviteten av vannforbruket ytterligere. Det er for eksempel en regnsensor for å automatisk unngå vanning når det kommer en viss nedbørsmengde, eller en strømningsmåler for å oppdage lekkasjer eller bedre måle og begrense vannmengden.

Hvorfor automatisk vanningsanlegg fra VVS Comfort?

Vår ambisjon er å skape mer tid for deg til å gjøre det som er gøy i livet. Alle vil ha en fin gressplen, grøne vekster og blomster, men det er vanskelig å flytte rundt på spredere og man får ikke alltid det resultatet man hadde sett for seg. Når du investerer i et automatisk vanningsanlegg fra oss, kjøper du deg tid til å gjøre det du virkelig vil, samtidig som du skaper de optimale forutsetningene for å ha en fin hage. Kan det bli bedre?

Med den nyeste teknologien fra Toro eller noen av våre andre merker kan du styre vanningen direkte fra mobilen eller PCn, uansett hvor du er i verden. Bruk gjerne våre serviceavtaler så kan du være sikker på å ha en riktig fin hage fra tidlig vår til sen høst og et vanningsanlegg som virker som den skal.

Privat hage - Toro spredere
Privat hage - Toro T5 spredere
Privat hage – Fordelene med automatisk vanning:
 • Vann automatisk om natten eller tidlig morgen.
 • Lavere ET-faktor om natten.
 • Bruk vannressursene mer effektivt.
 • Regn ut hvor mye vann som forbrukes (mm/t).
 • Ikke overvann.
 • Opptil 50 % forsvinner hvis du vanner i løpet av dagen.
 • Tilsatte næringsstoffer vaskes ikke ut.
 • Bruk sensorer for automatisk å unngå vanning når det er en viss mengde nedbør.
 • Mulighet for å vanne hyppigere i tørre/varme perioder uten mer manuelt arbeid.
 • Bruk tiden din på andre ting i livet som er gøy.
Dryppvanning

Dryppvanning er en type mikrovanningssystem som har potensial til å spare vann og næringsstoffer ved å la vann dryppe sakte til røttene til planter, enten fra over jordoverflaten eller begravd under overflaten. Målet er å plassere vann direkte inn i rotsonen og minimere fordampning. Dryppvanningssystemer distribuerer vann gjennom et nettverk av ventiler, rør, slanger og emittere. Avhengig av hvor godt designet, installert, vedlikeholdt og drevet det er, kan et dryppvanningssystem være mer effektivt enn andre typer vanningssystemer, for eksempel manuell overflatevanning eller sprinklervanning.

Hvis du ikke vil at drypprøret skal være visuelt, er det mulig å bruke en spesiell type drypprør nedgravd under toppflaten. Subsurface Irrigation (underjordisk dryppvanning) bruker permanent eller midlertidig nedgravd drypprør eller drypptape plassert ved eller under plantens røtter.

Park - Dryppvanning
Park - Takvanning
Takvanning

For omfattende grønne tak er de alltid utstyrt med et dryppvanningsystem som direkte retter seg mot rotsonen. Det brukes alltid en spesiell dryppledning, der den er laget for å bevege seg helt til rotsonen – flere vanlige drypprør vil alltid tette seg når den brukes til slike operasjoner. Den riktige drypprør kommer også sammen med en kompensasjonsenhet bygget for å sikre at selv om taket heves, er hver av drypperne i stand til å tilby en tilsvarende mengde vann. Det kan også legges drypplinjer under jordoverflaten på rotnivå. Basert på påføring legges det drypplinjer langs taket i linjer som har 300mm til 400mm mellomrom. Når det gjelder Sedum-teppene, kan det være litt lenger mellom linjene. Med sedum er alltid de eneste kravene for å fukte den kapillære teppene, og ikke sedumene. På mindre tak kan det være nok med en linje over skråningen og også en annen halvveis ned.

Privat hage – Service og vedlikehold

Husk å ta vare  på anlegget ditt!

Med serviceavtale fra VVS Comfort sørger vi for å ta hand om vanningsanlegget og sikrer en go drift.

 • Tømming med trykkluft foren vintern.
 • Gjennomgang av alle spredere og ventiler.
 • Oppstart på våren.
 • Gjennomgang spredere og ventiler.
  • Kastelengde
  • Rotasjon
  • Lekasjer
 • Ødelagte deler byttes.
 • Automatik på rekommenderte intervaller.
 • Support hvis det er noe spørsmål.
Park - Service og vedlikehold

NETTBUTIKK

KJØP PRODUKTENE DIREKTE PÅ NETTSIDEN